Hei politiikannälkäinen toimittajanalku, hae MustReadiin harjoittelijaksi

Hei politiikannälkäinen toimittajanalku, hae MustReadiin harjoittelijaksi

Hei politiikannälkäinen toimittajanalku, hae MustReadiin harjoittelijaksi

Sytytkö työllisyystilastoista tai sote-uudistuksen kiemuroista? Innostutko puolueiden ilmasto-ohjelmien vertailusta tai korkeakoulujen uuden rahoitusmallin analysoinnista? Vierastatko klikkiotsikoita ja haluat päästä tekemään journalismia, joka sukeltaa pintaa syvemmälle? Kyllä? Meillä olisi sinulle töitä.

MustRead on reilun vuoden ikäinen digitaalinen media, joka käsittelee politiikkaa ja yhteiskuntaa. Kohderyhmämme ytimessä ovat Suomen keskeisimmät päättäjät ja vaikuttajat. Missiomme on yksinkertainen: nostaa keskusteluun politiikan sisältöjä tekemällä pirun hyvää journalismia.

Uskomme, että eri alojen osaamista ja ajattelutapoja yhdistämällä syntyy uutta, ja siksi toimituksestamme löytyy kokeneiden toimittajien lisäksi kaksi ekonomistia ja yksi politiikan tutkija. Kaivamme taustoja ja analysoimme, ja on meillä välillä ihan hauskaakin. MustRead on poliittisesti riippumaton ja journalismin itsesääntelyelimen JSN:n jäsen.

Haemme porukkaamme harjoittelijaa kesä-elokuulle 2019. Harjoittelun aika ja pituus ovat joustavia, ja myös palkkaus sovitaan erikseen hakuprosessin myöhemmässä vaiheessa.

Mitä meillä pääsee tekemään?

  • Harjoittelijan tehtäviin kuuluu melko lailla sama kavalkadi toimituksellisia töitä kuin muillekin toimituksemme jäsenille, muun muassa juttujen ideointia, taustoittamista ja kirjoittamista sekä sosiaalisen median ylläpitoa. Huomioimme mielellämme mahdolliset erityiset osaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet.
  • 11 hengen työyhteisössä pääset todella hommiin, ja erinomaiset ideat saa useimmiten toteuttaa lähes siltä istumalta. Kahvia keittävät meillä vuorollaan kaikki toimitusjohtajasta lähtien, kopioita ei tee kukaan.
  • Pääset oppimaan ja kokemaan jotain ihan uutta. MustReadin bisnesmalli on ainutlaatuinen, samanlaista toimijaa ei ole Suomessa toista.
  • Pääset kuuntelemaan lähietäisyydeltä, kun useimmista asioista vähintään vähän eri mieltä olevat päätoimittaja Anne Moilanen ja strategi Heikki Pursiainen yrittävät käännyttää toinen toisiaan oman argumenttinsa puolelle. Saat toki osallistuakin, jos uskallat.

Mitä odotamme?

  • Mukavaa tyyppiä, jolla on horjumaton into tehdä laadukasta politiikan journalismia. Katsomme hyvällä pitkälle edenneitä alan opintoja ja journalistista työkokemusta, mutta tärkeintä on se, että kykenet ottamaan haltuun vaativiakin aiheita ja kirjoittamaan niistä eheitä tekstejä.
  • Oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen työhön. Moneen muuhun mediayhtiöön verrattuna meillä pidetään vähän palavereja ja tehdään paljon etätöitä. Organisaatiomme on trenditermin mukaisesti ”flätti”, eli meillä ei varsinaisesti ole perinteistä esimies ja alainen -hierarkiaa. Kysyä saa toki ja apua löytyy aina, mutta toivomme, että harjoittelijalta löytyy itsenäinen ote työhön.
  • Rohkeutta pistää itsesi likoon ja hinkua oppia uutta. Kuulostavat kliseiltä, mutta pienessä mediayrityksessä useimmiten mennään eikä meinata, ja kyydissä pysyy vain ennakkoluulottomalla tekemisen meiningillä.
  • Plussaa satelee seuraavista: osaat valokuvata, tehdä videoita tai podcasteja tai olet someguru, jonka sormet syyhyävät kehittää MustReadin somekanavia entistäkin paremmiksi.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen työhakemus, CV ja 1-2 juttunäytettä 10.2.2019 mennessä osoitteeseen kaisa.saario@mustread.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa Kaisa Saario, puh. 040 508 1089.

By |2019-02-03T18:27:33+00:00February 3rd, 2019|kesätyö2019|Comments Off on Hei politiikannälkäinen toimittajanalku, hae MustReadiin harjoittelijaksi