Fuksit

Hei sinä ensimmäisen vuoden opiskelija eli tuttavallisemmin fuksi – tervetuloa opiskelemaan viestintää! Jokaiselle fuksille nimetään oppilas- ja opettajatuutorit, jotka auttavat yliopistoelämän alkutaipaleella. Tarkempaa tietoa fuksiryhmistä ja ensimmäisistä tapaamisista on luvassa elokuussa. Opiskelija- ja opettajatutoreihin voit ottaa yhteyttä sähköpostilla, osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi (ilman ääkkösiä).

Vuoden 2016 fuksi, liity Facebookissa Median fuksit 2016 -ryhmään!
Muistakaa liittyä Media ry:n jäseniksi tällä lomakkeella.

Opiskelijatuutorit 2016-2017

Näin tuutorit luonnehtivat toisiaan:

Ripsa Niemi (tuutorvastaava)

”Tuskin on ihmistä, jonka kanssa Ripsa ei tulisi toimeen – ja vieläpä harvinaisen hyvin! Ihmisten lisäksi Ripsa on myös taitava handlaamaan mitä erilaisimmat tilanteet ja haasteet. Median tuutor- ja urheiluvastaavan pestien lisäksi hän on pelottavan aktiivinen lähes kaikessa, vahvuutenaan niin aikataulujen, ihmisten kuin yleisen hauskanpidon koossa pitäminen. Ripsassa hämmentääkin juuri erityisesti tämän harvinaislaatuinen monipuolisuus. Ripsa viilettää ketterästi kaupungissa ja on usein tarkasti perillä sen tapahtumista, muttei jää neuvottomaksi myöskään ankarissa luonnonoloissa. Ripsa on selviytyjä, joka kahlaa läpi metiköiden ja jopa tilastotieteen kurssien, katkoen oksat polun varrelta ja vetäen ystävänsäkin turvallisesti mukanaan.”

Anna Jaakonaho

”Helposti hyvistä ideoista innostuva Anna on monessa mukana: hallituksen opintovastaavana hän tietää kaiken yliopiston uusimmista opintokäänteistä ja juhlatoimikunnan jäsenenä Anna järjestää opiskelukavereilleen upeita juhlia. Monilahjakas Anna on myös kokki ja barista, ja Annalta saa aina parhaat ruoka- ja kahvivinkit. Annan läsnäolo virittää keskustelemaan syvällisesti niin demokratiasta kuin ihmissuhteistakin. Tämän mieleltään ja tyyliltään henkevän Pikku myyn voi bongata kiitämässä turkoosilla pyörällään Ullanlinnan suloisen yksiönsä, kampuksen, Meilahden unisportin ja opiskelijatapahtumien välillä. Anna on kaikessa tekemässään täydellä sydämellä mukana, ja hän onkin varmasti yksi ahkerimmista puurtajista – joka tosin sille tuulelle sattuessaan poistuu bileistä viimeisenä ja kaiken ilon irti ottaneena.”

Roosa Savo

”Roosalla on hallussaan niin muoti, urheilu kuin sanakin. Ei ole oikeastaan aihetta, josta Roosan kanssa ei saisi aikaan loistavaa keskustelua, ja kynäilijänä tämä on mestarillisen osuva. Roosalla on harjaantunut silmä sporttivaatteille ja koukuttaville lifestyle-otoksilleen Instagramissa. Roosa ei kaihda haasteita tai epäröi tarttua uusiin tilaisuuksiin. Joka-aamuista Hesariaan rakastava Roosa on hyvin perillä yhteiskunnallisista asioista. Hän osallistuu aktiivisesti opiskelijatapahtumiin ja sosiaalisen luonteensa ansiosta tutustuu vaivattomasti uusiin ihmisiin. Lämminsydäminen Roosa on aina valmiina kuuntelevaksi korvaksi ja hihittelykaveriksi. Roosa on yksi Median todellisista sporttimimmeistä, tämä tytsy on aina valmis treeniseuraksi lajiin kuin lajiin! Roosa syö mieluiten kiinalaista ruokaa ja rakastaa viettää vapaailtojaan tanssien villisti elektronisen musiikin tahtiin Helsingin reiviluolissa.

Roosa Säävälä (maisterituutor)

”Mystinen Roosa eli kansainvälisen nuoruuden Brysselissä, kunnes muutti Helsinkiin opiskelemaan. Roosan löytää opiskelijatapahtumista käymässä teräviä väittelyitä, ja hänet kannattaakin haastaa yhteiskunnalliseen mittelöön. Tarkkasilmäinen voi bongata Roosan Helsingin kaduilla ikuistamassa vanhoja Jugend-rakennuksia ja upeita maisemia Instagramiinsa. Tämä vaaleahiuksinen ja uskomattoman pitkäripsinen medialainen on sitsien ja muiden karkeloiden kiistämätön vakioasiakas. Opinnoissaan jo pidemmällä oleva Roosa toimii syksyn maisterituutorina.”

Erik Räsänen

”Erkki on rento, hauska ja omalaatuinen tyyppi, jolla on aina sana hallussa. Loistavana kirjoittajana hän viihdyttää ja yllättää opiskelutovereitaan satiirisilla, nerokkailla ja legendaarisilla Facebook-päivityksillä ja blogipostauksilla. Erkki voisi kirjoittaa jutun vaikka siilien ja presidenttiehdokkaiden yhteisistä pariutumisriiteistä, eikä kukaan ihmettelisi tätä aihevalintaa. Erkki on myös bileiden kuningas ja takuuvarmasti hyvää juhlimisseuraa. Vaikkei olisikaan ollut todistamassa Erkin seikkailuja, niistä voi kuulla jälkikäteen mutkikkaiden kertomusten muodossa. Räväkän ulkokuoren ja leveän elekielen takana on mahdollisuuksiin rohkeasti tarttuva medialainen, jonka kanssa voi pohdiskella tabuinakin pidettyjä aihepiirejä. Tämä Median mies ei ota elämää turhan vakavasti, ja Erkistä paistaakin savolaisuus ja hyvä huumorintaju. ”

Opettajatuutorit 2016-2017

Mervi Pantti
Johanna Sumiala
Tuomo Mörä
Mats Bergman
MGC-maisteriohjelma: Marko Ampuja