Yrityksille

Yrityksille
Yrityksille2018-12-23T02:47:53+00:00

Kiinnostaako sinua tietää, mitä viestinnän tulevat lupaukset ajattelevat ajankohtaisista viestinnän ilmiöistä? Haluatko yrityksellesi näkyvyyttä ja hyvän työnantajamielikuvan alan opiskelijoiden keskuudessa?

Media ry tekee monipuolisesti yhteistyötä niin pienten kuin suurtenkin yritysten kanssa. Yhteistyön laatu ja määrä räätälöidään yksilöllisesti jokaisen yrityksen kanssa, jotta se olisi molemmille osapuolille mahdollisimman antoisaa ja hyödyllistä. Yhteistyön vastineeksi yritykset saavat luotua positiivista työnantajamielikuvaa tulevaisuuden kärkiosaajien keskuudessa, vaihdettua tuoreita ja raikkaita ajatuksia opiskelijoiden kanssa sekä näkyvyyttä Media ry:n sosiaalisen median kanavissa. Yhteistyöyrityksemme sponsoroivat ainejärjestömme yleishyödyllistä toimintaa.

Yritysvierailut

Ekskursiolla yrityksellä on mahdollisuus tutustuttaa potentiaalisia viestinnän alan työntekijöitä oman työpaikkansa tarjoamiin mahdollisuuksiin. Yrityksen esittelemisen lisäksi excuilla toivotaan olevan jokin teema, josta työntekijät ja opiskelijat voisivat vuorovaikutteisesti keskustella. Teema voi olla ajankohtainen yritystä koskettava aihe tai jokin yrityksen oma erikoisala, kuten kriisiviestintä. Teeman pohjalta yritys voi kehittää opiskelijoille käytännön case-harjoituksen, kuten kriisiviestinnän tapauksessa kriisisimulaation. Yritysvierailut markkinoivat myös hyvin mahdollista tulevaa yrityssafaria.

Yrityssafari

Yrityssafari on Media ry:n kehittämä viestinnän opiskelijoiden oma TET-harjoittelu. Yrityssafarin aikana yhdestä kuuteen opiskelijaa pääsee vapaan hakemuksen perusteella tutustumaan haluamaansa yritykseen. Muutaman päivän ajan opiskelijat ovat mahdollisimman paljon yrityksen arjessa mukana tekemällä itse. Opiskelijat voivat esimerkiksi auttaa asiakkuuksien hoidossa tai heille voi antaa ratkaistavaksi omia case-tapauksia. Aikaisemmat yrityssafarit ovat poikineet opiskelijoillemme harjoittelupaikkoja, ja yritykset ovat saaneet luotua itselleen hyvää mielikuvaa potentiaalisina työnantajina.

Workshopit

Järjestämme yritysten kanssa yhteistyössä myös erilaisia työpajoja. Työpajojen aiheet voivat vaihdella koodaamisesta viestinnän eri ilmiöihin ja videoihin. Viestinnän opiskelijat ovat aina innokkaita oppimaan uutta!

Case Night

Syksyllä 2016 Media ry järjesti ensimmäistä kertaa poikkitieteellisen Merikortteli Case Night -tapahtuman yhdessä Aalto yliopiston markkinoinnin ja informaatioverkostojen opiskelijoiden kanssa. Yhden illan aikana opiskelijoista muodostetut poikkitieteelliset tiimit ratkoivat kolmen eri yrityksen antamia case-tapauksia. Parhaat ratkaisut palkittiin illan päätteeksi. Tapahtuma loi konkreettisen yhteyden työnantajien ja tulevien alan ammattilaisten välille hauskalla tavalla.

Opintoihin hyväksi luettavat kurssit

Olemme toteuttaneet yritysten kanssa yhteistyössä myös työelämäkursseja, joista opiskelijat ovat saaneet tutkintoonsa opintopisteitä.

Ja mitä vain muuta!

Olemme avoimia kaikenlaisille uusille ja innovatiivisille ideoille. Kurkkaa Median yritysblogista mitä kaikkea olemme jo tähän mennessä tehneet!

Työpaikkailmoitusten välittäminen

Välitämme jäsenistöllemme viestinnän työpaikkoja ja -harjoitteluita, jotka täyttävät hyvän harjoittelupaikan edellytyksemme. Ilmoitukset voi lähettää yrityssuhdevastaavallemme, joka tarkastaa ilmoitukset ja lähettää ne ainejärjestömme sähköpostilistalle.

Media ry vastustaa palkattomia harjoitteluita ja työsuhteita, joiden ehdot ovat vaatimuksiltaan epäreiluja työntekijää kohtaan. Huomioithan, että harjoitteluilmoituksissa palkka on oltava selkeästi ilmaistuna, sillä emme välitä ilmoituksia, joissa palkkaus on epäselvä.

Ota yhteyttä

Sanni Pohjannoro
työelämävastaava
sanni.pohjannoro@helsinki.fi

Carlos Sunila
työelämävastaava
carlos.sunila@helsinki.fi