Yrityssafari 2016

Medialaiset pääsevät tänä vuonna tutustumaan kädet mudassa viestinnän ammattilaisen työhön laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. Olemme saaneet yhteistyökumppaneiksemme kuusi Suomen maineikkaimpia viestintätoimistoja, joista kukin järjestää 1-5 päivän mittaisen yrityssafarin lokakuussa viikoilla 40, 41 ja 42. Jokaisella viikolla on mahdollisuus päästä tutustumaan eri toimistoihin.

Mikä on yrityssafari?

Kyseessä on ikään kuin korkeakouluopiskelijan lyhyt TET-jakso: 3-4 medialaista pääsevät viikoksi elämään kiireisen viestintätoimiston arkea. Viikko-ohjelma saattaa sisältää opiskelijoiden omia projektitehtäviä, konsulttien työn seuraamista, sisäisiin palavereihin osallistumista ja arvokkaita juttuhetkiä viestinnän alaa jo pidemmällä tähtäimellä kolunneilta ammattilaisilta. Yrityssafari on myös rekrytoinnin kannalta oiva keino saada jalkaa oven väliin ja naamaansa tutuksi. Yrityssafarin jälkeen opiskelija on aiempaa viisaampi sen suhteen, mitä isona haluaisi tehdä.

Mihin eri toimistoihin voin hakea?

Tänä vuonna yrityssafariprojektissa on mukana kuusi timanttisen kovaa viestintätoimistoa: Pohjoisranta Burson-marsteller, Hill+Knowlton Strategies, Vapa Media, Ahjo Communications, Kreab ja Viestintä Oy Drum. Kaikki toimistot sijaitsevat Helsingissä kätevän matkan päässä yliopistolta.

Milloin se pidetään?

Kaikkiin safaritoimistoihin pidetään haku samanaikaisesti. Hakuaika on 12.-16.9. Itse safarit sijoittuvat viikoille 40 (3.-7.10.), 41 (10.-14.10.) ja 42 (17.-21.10.) seuraavasti: vko 40 Drum, Hill+Knowlton & Ahjo, vko 41 Vapa Media, vko 42 Pohjoisranta & Kreab. Haun tulokset ilmoitetaan viimeistään maanantaina 26.9.

Miten haen?

Yrityssafarille haetaan lähettämällä avoin sähköpostihakemus ilmoitettuna hakuaikana kyseessä olevan toimiston yhteyshenkilölle. Kerro hakemuksessasi ainakin seuraavat asiat: oma opiskelutaustasi ja -vaiheesi, miksi haluaisit juuri tähän toimistoon ja mitä odottaisit tulevalta safarikokemukseltasi. Huomaathan, että hakemus on lähetettävä viimeistään perjantain 16.9. kuluessa. Voit hakea niin moneen toimistoon kuin haluat. Suosittelemme kuitenkin, ettet hae kahteen samalla viikolla pidettävälle safarille, jotta pällekkäisyyksiltä vältyttäisiin.

Kuka voi hakea?

Kuka tahansa medialainen vuosikurssistaan riippumatta voi hakea yrityssafarille. Osa toimistoista suosii vanhempia tai valmistumaisillaan olevia opiskelijoita, mutta sitä ei kannata hakuvaiheessa miettiä.

MIKÄ? Yrityssafarisyksy 2016
MISSÄ? Helsingin viestintätoimistoissa
MILLOIN? Lokakuun kolme ensimmäistä viikkoa
MIKSI? Saat kattavaa tietoutta erilaisista työharjoittelusta ja konkreettisen tutustumisen maholliseen tulevaan työpaikkaasi.